Hedvig Sannar - blogg - mode, min vardag & inredning

Kategori: Frågor & Svar

att gå natur

Jag går just nu andra året natur och har under ett tag fått en del frågor om hur det är att gå natur. Så jag tänkte att jag nu kunde svara på det i ett inlägg.
 
Varför valde du natur och varför tycker du att man ska välja det? 
Jag valde natur för att jag tyckte matte och naturämnena var roligare än samhällsämnena. Och tycker att det är den bästa anledningen till varför man ska välja natur. Är man inte intressead blir det inte kul och då blir gymnasietiden dötrist. Tycker också att man ska välja natur eftersom att man får så stora valmöjligheter efter gymnasiet på universitetet.
 
Måste man vara jätteintresserad/bra i NO & matte och tycka att det är kul hela tiden?
Om du hade frågat mig i ettan så hade jag sagt att man inte alls behövde vara "jättebra" i naturämnena (dock ganska viktigt att man är intresserad), men har nu i tvåan märkt att det blir svårare och svårare.  Klart att man kan gå natur hur smart man än är, men man måste veta att man kanske inte kan nå upp till de högsta betygen i alla ämnen (vilket i princip är omöjligt). Och nej, det är klart att man inte tycker det är kul hela tiden.
 
Är det extremt svårt och fick du inte tanken att du inte skulle klara av det/inte skulle orka?
Ettan var som sagt enklare än tvåan vad är, och ibland har man ju helvetesveckor fulla av prov och inlämningar och då är det självklart att man bara önskar att man valt en "enklare" linje. Ångrar dock inte mitt val, då jag fortfarande gillar matte och naturämnen mest.
 
Jag hoppas ni fått svar på frågorna annars är det bara att ställa fler i kommentarsfältet!

fina kommentarer

Fått en hel del kommentarer på sistone om att jag tar fina bilder som gör inläggen bättre och att ni gillar min blogg osv, och jag tycker det är så fruktansvärt kul att höra! Ni förstår inte hur glad jag blir. Tycker det är lite synd dock att vissa ibland är anonyma, skulle vara kul om ni skrev ert namn, men blir såklart jätteglad i varje fall! Fick tre frågor från just en anonym häromdagen som jag tänkte jag kan svara på:
 
Vart kommer ditt modeintresse från? 
När jag var i 12-13-års åldern så startade jag min första blogg. Maddie, min kompis, hade startat en tennisblogg och jag ville också testa att blogga. Sedan började jag blogga mer och mer, lärde mig baserna till HTML-koder, hittade bloggar jag gillade, började läsa modebloggar, tyckte om att sy så kollade visningar för att få inspiration, prenumererade på CHIC och vipps hade modeintresset kommit. Något såhär tror jag... Dock har min mamma alltid gillat shopping väldigt mycket, så har gått på stan i Malmö och åkt till Köpenhamn med henne en hel del sedan jag var liten, så mamma kan också vara en källa.

Vad kommer du "satsa" på i höst? 
Jag vill verkligen hitta den perfekta svarta peacoaten, men har kollat igenom alla butiker och onlineshoppar ganska väl och inte hittat någon som både varit snygg och prisvärd än så länge, men jakten fortsätter.. Annars kommer jag klä mig i kjolar, skinnjackor, boots, lite päls och stickat i färger som brunt, mörkblått, svart och sedan någon gladare färg på det. Vill klä mig lite finare denna hösten, typ coolt finklädd.
 
Tyckte du själv att övergången från grundskolan till gymnasiet vad stor?
Jag kom från en väldigt liten trygg skola och hade till och med gått på skolans tillhörande dagis, vilket gjorde att jag hade känt vissa i över 12 år. Vi hade inga parallellklasser så man blev väldigt isolerad i sin klass, kan dock inte tänka mig en bättre skola att gå i lärare-mässigt. Jag längtade i alla fall därför väldigt mycket att börja gymnasiet och komma bort från det lilla. Jag tyckte verkligen det var en stor övergång eftersom jag aldrig hade bytt skola förut, men dock bara en rolig övergång. Trivs väldigt bra på gymnasiet med mina nya fina vänner!
 
Har ni fler frågor är det bara att ställa dem i kommentarsfältet, jag läser alltid kommentarerna. Ni är bäst!

frågor & svar

Hej! Har fått några frågor som jag tänkte svara på nu. Måste säga att jag blir så himla glad när der flikar in en kommentar, det ger tecken på att man faktiskt har lite läsare. Så tack!
 
Vad kostade typ fake monclerjackor i Shanghai? 
Mamma köpte faktiskt en mörkblå Moncler och den fick vi ner priset till 400 kinesiska, som är runt 440 kr. Från början sa säljaren över tusen spänn, så prutar man inte tillräckligt får man betala mer, men man kunde säkert också pruta ner den till mindre än 400. Så det är den som orkar stå och bråka som får den billigast, haha!

Kan inte du göra ett inlägg med hur och med vad du sminkar dig med? 
Eftersom att min sminkning inte är särskilt avancerad kan jag ta det här. Jag är verkligen sämst när det kommer till smink och skulle vilja vara så himla mycket bättre, men har ingen ork av att stå och sminka mig i timmar. Det jag använder mig av har ni på bilderna ovan - svart skimrande ögonskugga - Jane Hellen, brun ögonskugga - Viva La Diva, mascara - Elisabeth Ardén, täckstift (räddaren i nöden!) - Apoteket, puder - Isadora, tunn pensel - FACE och ögonfransböjare från H&M. Börjar med att böja ögonfransarna, sedan tar jag (beroende på vilken klädsel jag har eller vilket humör jag är på) antingen den svarta eller bruna ögonskuggan. Jag tar penseln och målar en linje precis runt ögonfransarna uppe och nere med ögonskuggan. (Här har ni en bild där man ser hur ögonskuggan blir) Därefter åker ett lager mascara på, täckstiftet täcker de röda ovälkomna finnarna och sedan lägger jag ett tunt lager puder i hela ansiktet. Efter 10 minuter är jag klar! Vill jag vara lite finare byter jag ut ögonskuggslinjen mot en flytande svart eyeliner.

Hur många läsare har du? 
Har märkt att läsarna blivit flera på sistone och är jag så himla glad! Just nu har jag mellan 30-60 läsare per dag beroende på hur mycket jag bloggar.

Vilka bloggar läser du?
Jag följer ganska många bloggar och läser dem varje dag. Min favoritblogg (som är med på ett hörn av den översta bilden) är Sofis Snapshots, Sofi Fahrmans blogg. Hon tar så sjukt fina bilder, har snygga outfits och man får hänga med i hennes liv runt om världen. Annars följer jag Elin Kling, Johanna Olsson, Caroline Sandström, Chloé Schuterman, Angelica Blick, Emma Elwin, Frida Fahrman och kompisars bloggar som t.ex. Anna och Agnes. Jag gillar särskilt modebloggar som har stora fina bilder och trevlig text.
 
Är ProCivitas en bra skola?
Jag är jättenöjd med ProCivitas, bättre lärare kan man inte tänka sig och skolmaten är jättebra. Tycker det är väldigt skönt att lärarna anpassar de läxor som de ger oss efter hur mycket läxor vi redan har, så att det inte blir för mycket en vecka. Det enda negativa är att jag ett tag var lite tveksam till det sociala på skolan, kände att min klass var lite stel och att vi som går natur var för oss själva. Men det har blivit mycket bättre, vi är 10 tjejer i min klass som håller ihop och har jätteroligt. Man kan inte tänka sig en bättre gymnasieskola än ProCivitas!

frågor & svar

Hej! Fick några frågor för någon vecka sedan och här har ni svaren!
Kan inte du lägga ut en video där du sminkar dig? Hade vart jättekul.
Njaa, för det första så är min sminkning väldigt enkel då jag inte använder så värst mycket, och för det andra så är jag sämst när det kommer till smink. Jag hade kladdat och gjort fel hela tiden vilket inte hade varit en trevlig syn, haha.
Vilket är ditt favoritmärke?
Menar du stora märken eller de vanliga märkena som finns i butiker? Om du menar stora så är mina favoriter Stella McCartney, Calvin Klein, Céline och Pierre Balmain. När det kommer till mindre märken så är nog mina favoriter Tiger of Sweden, Hunkydory och Costummade... eller vad svårt! Det finns så många bra märken, men de bästa som poppar upp i mitt huvud är nog dessa.
Vart handlar du dina kläder (sjukt fina iaf)?
Tack så jättemycket! Jag handlar på väldigt väldigt olika ställen. Tycker dock Zara har en hel del fint där jag handlar ibland. Annars blir det H&M, Cos, Odd Molly, Carlings och Weekday.
Hur många läsare har du?
Det beror helt på hur mycket jag bloggar. Men har runt 20-50 läsare i genomsnitt per dag.
Och slutligen, tittar du på någon speciell serie på TV:n?
Nej, det gör jag faktiskt inte. Kollar väl inte sådär jättemycket på TV för övrigt. Men när jag har tid över så kollar jag på bästa Gossip Girl på datorn!

frågor & svar

Fick ett par frågor i kommentarfältet för någon dag sedan, här har ni svaren:
Vilken linje ska du gå på gymnasiet och vilket gymnasium?
Eftersom att jag inte är en särskild "SO-människa" och för att matte och NO är favoritämnena så var det ett ganska självklart val vilken linje jag skulle gå. Jag valde Natur. Skola däremot är svårare att välja. Men efter många om och men så valde jag Procivitas i Malmö som första val. Har kommit in preliminärt men vet ej till 100% om jag kommer in med mina slutbetyg. Så Natur på Procivitas blir det, hoppas jag!
Hur lång är du?
Jag är cirka 1.66 meter lång. Trivs inte helt med min längd då jag vill bli längre. Drömlängden är 1.72 men så lång kommer jag nog inte bli. Samtidigt som att jag trivs med längden då jag kan bära klackar utan allas blickar och att inte alla killar blir kortare än en, haha.
Tack till dig anonyma som ställde frågorna!

frågor & svar


Bjuder på några bilder på mig från ön Paros i Grekland år 2005.
Hej på er! Jag har fått lite frågor att svara på, så det tänkte jag göra i detta inlägg. Blir verkligen superglad när ni säger att ni tycker om min blogg eller ställer frågor. Bara så att ni vet det! Här kommer frågorna och svaren.

Hur många läsare har du?
Det beror ju självklart på hur mycket jag uppdaterar, men en vanlig dag ligger antalet på mellan 20-50 läsare.
Vilken/vilka är din favorit affär(er)?
L and I är absolut favoritaffären i Malmö, där extrajobbar jag även ibland. Annars gillar jag trendavdelningen på H&M, Åhléns, Scorett och affärerna Factory, iisa och Ajabaja som alla ligger i Malmö.
Har du något djur?
Jag och min lillasyster har faktiskt två marsvin som vi har haft sedan den 13 oktober år 2006.
Vad använder du för ansiktsprudukter?
Jag är väldigt noga med att smink tas bort och att ansiktet är rent innan jag går och lägger mig. Varierar med att tvätta ansiktet med en gel från Vichy (Apoteket) och en mask/rengöringskräm från Visible Clear. Men när min hud känns extra dålig använder jag en mask som jag har i 15 min från Spa Facecare.
Hur sminkar du dig till vardags?
Till vardags använder jag mascara, täckstift, ibland lite puder, rouge och ibland eyeliner eller bara en ögonskugga som jag penslar en tunn linje med.

Tack så jättemycket till Mathilda som ställde frågorna! Blir verkligen superglad ska ni veta!

Upp