shanghai - märkliga kineser

Resor
Under Shanghai-resan upptäckte vi många saker som kineserna gör som skiljer sig från resterande människor i världen...
Mitt på en gata sitter den här tuppen för sig själv... Antagligen väntar den på att bli serverad i någon restaurang. (NOTERA KINESEN I HÖRNET)
När kineserna är lite trötta sätter de sig i denna ställning mitt på gatan eller var som helst. Väldigt bekvämt enligt dem...
Här ligger tre stycken kineser inne på McDonalds och vilar. Den fjärde har precis satt sig upp efter att även han tagit en liten tupplur.
Jag vet inte hur många sovande kineser jag såg. ÖVERALLT. Folk som satt i bilen parkerad och sov, flera som precis som ovan låg på sin moped eller som låg på kassan i sin butik och sov... Helt sjukt vilka trötta människor.
Här är tydligen några bekanta som har en konversation mitt på gatan en söndag. Och kolla hunden. Kineserna är mycket mer sociala än svenskar enligt mig.
Folk tutar konstant, och då menar jag verkilgen KONSTANT. Alla slags fordon tutar. T.ex. så hör man en plingklocka som plingar som in i varje dag. Då är det en person, som på bilden ovan, kommer med ett släp som folk ska komma ut och lägga kartonger/sopor på. Kina kör på rörlig sopsortering...
Kineserna cyklar även överallt. Pensionärer, unga och medelålders, alla cyklar. Förstår inte riktigt hur man vågar cykla i den riktigt hektiska trafiken!
  • Resor

Gillar

Kommentarer