Shanghai - mat

Mat
Utanför tygmarknaden stod en hel del kineser med sina vagnar som de lagade mat på. De gjorde bland annat smothies, omeletter, pannkakor, skaldjur, och nudlar och dumplings som vi köpte. En låda nudlar som verkligen innehöll mycket mat kostade 8 kr och en låda dumplings kostade 10 kr. Superbilligt och väldigt gott!
En kväll gick vi till ett riktigt kina-hak, alltså där endast kineser äter. Och gissa vi testade genom att kolla på bilden ovan?! Nämligen groda... Man fick in en stor gryta full med grönsaker, chips och hela stekta grodor. Alla ben osv satt kvar, och eftersom jag inte gillar att gnaga på ben så blev det inte så lyckat, haha. Grodan smakade väl helt okej, en blandning av kyckling och torsk, men var mer att man liksom såg att det var en groda när man åt det som gjorde en skeptisk. Kul att ha provat i alla fall!
Ja, som sagt ben... Kineserna gillar att gnaga och tycker att ben ger maten smak. Detta är kinesernas kebab kan man säga, haha. Jag mår illa varje gång jag kollar på denna bild.
Här är fler gatukök.
En kväll gick vi ut och åt sushi. Jag har ju aldrig varit riktigt förtjust i sushi, hade faktiskt bara testat det en gång innan Shanghai. När min kusin som bor i Shanghai ville visa oss hennes favorit-sushi-ställe så blev jag lite tveksam... Men det visade sig vara jättegott! Så tips om ni åker till Kina, ät sushi!
Här hänger det grisar utan huvuden som man kan köpa på en liten gata i slummen i Shangahi...
Massa goda små kött-rätter.
Shanghai har verkligen allt när det kommer till mat. Det finns mat från i princip alla länder. Vi åt mest på internationella restauranger, och maten var verkligen supergod! Man beställer in flera smårätter och delar med alla man äter med. Priset för en bra middag i Shanghai är runt 80 kr/person, men sedan kan man ju även äta på riktiga kina-ställen där man kan äta för runt 50 spänn, men då får man kanske inte en särskilt mysig upplevelse. Saknar maten på bilden ovan som satan!
  • Mat

Gillar

Kommentarer