Shanghai - shopping

Resor

Shanghai har som sagt allt när det gäller shopping. Shanghais huvud-shoppinggata heter Nanjing road och delas upp i två delar - den västa och den östra delen. På den östra delen är de vanliga affärerna, så som Gap och Forever21 osv.
På Nanjing Roads västra del finns lite finare affärer, lyxvaruhusen och de stora designersen (dock även H&M som alltid ligger på bästa läget).

Typ en 4 kvadratmeter stor butik som kallar sig själv "Mega Outlet", komiskt, haha.

Den mysigaste "affärs-shoppingen" är små-gata butikerna. Ångrar mig så himla mycket att jag trodde att det bästa var att sy upp plagg i Kina. När man redan hade shoppat helt mycket hittade vi dessa mysiga gator där det fanns en mängd coola affärer med udda plagg till bra priser. Man kunde faktiskt även pruta lite i de butikerna. Affärerna innehöll till mesta del endast ett exemplar per plagg, jag tror inte det var second hand, utan tror det var prover från märken eller plagg som märken inte fått sålda. Alltså var det äkta varor (fanns såklart även en del fake). Riktigt coola och speciella plagg och supermysigt att strosa runt i butikerna på kvällen, nästan lite julkänsla. Så tipset om ni ska till Shanghai - kolla först dessa butiker som ligger på Maoming och Shaanxi road innan alla marknader.  • Resor

Gillar

Kommentarer